The Fuck Y'all Walk Around Like Ya Saying Something?!

Unde-s?

My photo
Where are you? - In Midflight., Which State is that? - It's a State of Mind.

Friday, March 20, 2009

The best of the best of my favourites....

Scurte abordari a stilurilor celor mai buni... poate poate cineva e de acord:

imagebam.comimagebam.comimagebam.comimagebam.com

André "Ice Cold" 3000, aka "3 Stacks" aka "André Benjamin"
Desi s-a evidentiat in primul rand drept jumatate din formatia OutKast, ca artist solo este unul dintre cei mai originali artisti si cu siguranta printre cei mai excentrici.
"She Lives in my Lap" sau "Prototype" sunt piese melodioase, cu vociferari prelungi si lente si ridicari impetuoase de tonalitate te induc intr-o stare ireala, pe cand "Nectarine" sau "Millionaire" reunesc si originile sale de MC, cu versificatie impecabila si structura spontana. A impresionat prin noul sau stil gen “mieunat de motan vagabond” in prima parte a imnului patriotic “The Whole World” care incerca sa reculeaga spiritul American de dupa caderea turnurilor gemene:

“Yeah I'm afraid, like I'm scared as a dog, but I’ve got a new song
And I want y'all to sing alooong! Siiing alooooong!”

Apoi cel mai mare impact l-a avut slagarul “Hey Ya!” concomitent cu lansarea albumului The Love Below. Din acest punct 3 Stacks s-a consacrat ca rapper si cantaret de cel mai inalt nivel si este in continuare abordat in colaborari cu cei mai mari solisti. Stiti si voi... clasica poveste de succes a unui spirit inovator. Si la mai mult!

imagebam.comimagebam.comimagebam.com
imagebam.comimagebam.comimagebam.com
Anthony Hamilton aduce comfortul sudic al ritmurilor Soul intr-o interpretare autentica. Te ademeneste catre melancolie prin vocea sa mocnita, aspra, de neegalat in a-si transmite emotiile (durere, regret, istovire sentimentala cauzata de dragoste ori de incercarile vietii) prin tonalitatea deosebita a glasului fluctuand in fiecare cuvant, prin inganari prelungite, prin modul in care isi investeste cate o masura a sufletului sau in fiecare melodie. El este cel care m-a facut sa descoper si sa iubesc muzica Soul. Prima data am dat peste el in varianta completa si sincer MULT mai buna a melodiei Thug'z Mansion de pe albumul post-mortem Better Dayz a lui 2Pac. De la 2Pac la Otis Redding nu ar parea sa fie cale lunga, dar de fapt este. Sper ca Anthony sa nu se opreasca nici la 80 de ani din cantat, indiferent in ce directie o va mai lua moda din muzica in viitor... house, techno, poate renaste rockul... nu imi pasa, eu raman fidel alor mei.


imagebam.comimagebam.comimagebam.comimagebam.comimagebam.com
Immortal Technique
Ne detasam putin de melancolie si atacam tot ceea ce ne calca pe bataturi, ceea ce nu ne convine si ceea ce nu ar trebui sa fie tolerat cu cel mai puternic instrument de artilerie verbala .

"He is lyricism and passion and strength and statement." ca sa o citez pe Phara de pe NinjaVideo. Intradevar, pasiune, dar acompaniata de o imaginatie cu grave cicatrici sociopate, cum da dovada in versuri ca:

"When I fight you I won't snipe you
I'll use a HIV infected needle to strike you
As well as anyone that vaguely resembles or looks like you
And just to spite you I'll force your children
At gun point to bite you
And rip a piece off..."

si multe multe alte referinte cat mai bolnave, tupeiste, anarhiste, pornite sa indrepte lucrurile si sa-i pedepseasca pe cei corupti, lasi, falsi, cei ce sunt o rusine pentru cultura lor... toate aceste tendinte ofensive satisfacand totusi acel mic demon din fiecare care vrea sa-si bage ceva in lume, acel mic rebel gata de razboi daca cineva ne calca in picioare. Agresivitatea genetic structurata si stilul sau de a spune ceea ce nu ar trebui sau nu se indrazneste a fi spus este un atu real. Se abordeaza teme sociale dureroase, cum ar fi in melodia "Harlem Streets", iar abordarea nu e deloc lacunara ori lipsita de efect:

"I'm a Harlem n199a, that's concerned with the future/
And if you're in my way it'll be an honor to shoot ya!"

Cam asa isi justifica pornirea criminala impotriva societatii si a liderilor acesteia din ziua de astazi, dar fiind un tip destul de sofisticat, nu as putea spune ca la asta se rezuma totul. Este destul de greu sa-i cuprinzi viziunea in intregime, dar acele aspecte cu care te poti identifica sunt suficiente sa il clasific printre cei mai talentati rapperi. OK, poate ca teoriile de conspiratie sunt uneori trase de par, dar important este ca nu se lasa si nu se sperie de nimic... si nu va da niciodata inapoi.

Va las cu un videoclip exceptional
Anthony Hamilton, Jaheim & Musiq Soulchild - Struggle No More

...TO BE CONTINUED...
(cu Slaughterhouse, John Legend, Lyfe Jennings si altii)

No comments:

Arhiva

Cine ma baga in seama: