The Fuck Y'all Walk Around Like Ya Saying Something?!

Unde-s?

My photo
Where are you? - In Midflight., Which State is that? - It's a State of Mind.

Friday, October 31, 2008

Tablou de 'Bored'


Care e faza si cu sistemul asta de bleguri, dragilor?
Eu il vedeam cum spunea Hank Moody - BLEAOOOGH!
Radio show host: What's your latest obsession?
Hank Moody: Just the fact that people seem to be getting dumber and dumber. You know, I mean we have all this amazing technology and yet computers have turned into basically four figure wank machines. The internet was supposed to set us free, democratize us, but all it's really given us is Howard Dean's aborted candidacy and 24 hour a day access to kiddie porn. People... they don't write anymore, they blog. Instead of talking, they text, no punctuation, no grammar: LOL this and LMFAO that. You know, it just seems to me it's just a bunch of stupid people pseudo-communicating with a bunch of other stupid people at a proto-language that resembles more what cavemen used to speak than the King's English.
Radio show host: Yet you're part of the problem, I mean you're out there blogging with the best of them.
Hank Moody: Hence my self-loathing.
^ Citat din Californication - s1.ep5 LOL


Caut totusi stimulentul principal al acestei expuneri pretins-literare a celor mai scarbite impresii pe care le imprima cotidianul nostru emfazand dezgustul pe care ni-l lasa cu adevarat si care ar putea fi evitat pe de-a-ntregul daca ne-am vedea de trebusoara noastra. Am gasit ca este totusi indreptatit in masura in care se atinge satisfacerea principiului "toata lumea se crede critic", ori intru parcurgerea unui mic experiment numit foarte pe scurt "hai-sa-vedem-ce-si-pe-cine-am-mai-injura-spre-deliciul-cititorilor-ocazionali-daca-am-fi-buricul-pamantului". NU vreau sa incriminez pe nimeni, caci oricum suntem lipsiti de vreun factor criminal dupa reglementarile actuale, dar este o curiozitate pe care incerc sa o satisfac prin aceste retorice interogari din soliloc.


Deci cum faci, ca bleggar, ca sa faci ceea ce te face sa fii un bleggar? Inteleg ca scrii ce te duce capul, cand si cum ai chef, sperand sa dai aere de artist si sa placa lumii... este de-a dreptul justificabil! Dar poate sunt eu prea caustic fata de cei cinici, si nu vad ca blogul e de fapt numai o deschidere universala a vechiului jurnal intim care se ascundea pe sub saltea sau prin saltare, doamne-doamne sa nu-l gaseasca fratele sau parintii. Prin urmare "spalatul rufelor murdare" (sau pe argou 2.0 pot reformula in "fuckutul d kko") intr-un mediu familial, privat pare acum sa fi devenit atat de acceptabil pentru fostul destainuitor de "diary"-ii :) incat izbutim sa ne facem de cacao la toata natiunea vorbitoare de englezomaneasca (recunosc termenul imprumutat) cu patetice cerebrari trecatoare (ori transciente cum spune omul de stiinte beletristice in tentative similare de a se umfla in pene si a-si scoate pieptul inainte numai pentru a-si izbi mai puternic capul de esafod).


Dealtfel, gasesc ca printre cele mai uzuale complimente ale bleggistilor "o gura de aer proaspat" se tine bine pe pozitie. Dar trebuie sa ma intreb: in ce context afumat un articol poate contine o concentratie mare de oxigen? Oare in cazul in care sugatorul de bloguri are ca singura alternativa o oarecare editie de Libertatea sau GSP, rareori gasind timp pentru un Catavencu (daca se mai publica), un Penthouse de colectie, si compensand alte impulsuri violente prin minichatul integrat din C.S. ori satisfacandu-si portia de violenta verbala prin comentarii alaturate anumitor clipuri Youtube? Cred ca pentru aceasta tipologie de pasari nezburatoare o adevarata sesiune de inhalari favorabile ar fi Twain ori Paine, ori anevoie un gram de Dante. Dar in mediul ante-anterior mentionat, cu adevarat blogul isi sustine superioritatea.

Literalmente sunt un ipocrit prin atasarea mea fata de acest sistem, nu doar ca sugator de articole mai mult sau mai putin inspirate, si nu doar prin asociere cu bloggari deja recunoscuti, ci ca bleggar eu insumi. Dar imi acopar aceasta ipocrizie la fel cum mi-am justificat majoritatea ciudateniilor decizionale de pana acum, si anume infatisand-o drept automedicatie psihoterapeutica, administrata din doua in trei doze, spre o curatare a cailor encefalice si spirituale. Este necesara si aceasta ventilare asta a norilor de scarba si dezgust, revolta si ura, apreciere si respect fata de elemente (de sperat) cat mai variate culese din interactiunile noastre cu exteriorul adiacent buricului pamantului care ne pretindem - si daca nu pe fata, macar in subconstient tot ne gasim adepti ai vorbei "lumea se invarte in jurul inimii mele" oricat de modesti si lipsiti de molecule narcisiste ne costumam a fi.

Prin urmare, cu aceste devieri exhaustive am sarit in piscina la voi, desi deocamdata cu blugi si hanorac inca pe mine... dar pe masura ce imi voi incalzi apele (nu am probleme cu vezica, e doar o chestie de acomodare) ma voi da si eu la slip si la par de piele de piept de pui ca sa ma scufund periodic in adancimile umezi ale blogspotului, pana voi ajunge sa mi se increteasca degetele astea in asa hal incat sa nu mai pot tasta, sa mi se inlacrimeze ochii (de la clor, ma, nu ca m-ati sensibiliza voi), si sa-mi pocneasca vase de sange din cap de la presiune.
Daca ma veti dibui sau nu tine de proximitatea voastra si de stilul meu de inot. Nu tin sa fac valuri sau fleoscaieli... dar nu cred ca e cazul sa ne intoarcem la termenul de ventilare, nu?
Moama ce mancator de ... timp ...

Oh look at the clock, the big hand says 'fuck' and the little hand says 'off'

PE CURând

No comments:

Arhiva

Cine ma baga in seama: